maanantai 2. tammikuuta 2012

HuoneitaKeittiön mustavalkoista värimaailmaa.


Ilmalämpöpumppu saatiin viime viikolla paikalleen. Vielä on sähköt kytkemättä siihen, mutta tällä viikolla päästään sitä testaileen. Nyt helpottuu talon pitäminen lämpimänä kun ollaan poissa kotoa.

Eteisen järjestelin siistimpään kuntoon ennen joulua. Vielä siellä silti säilytetään kaikenmoista rakennustarviketta. Eteisen seinät ja katto pitäisi maalata. Lattian maalasimme syksyllä. Eli taas pitäisi päättää minkä väriseksi seinät tulee... Vaikeaa. Tällä hetkellä seinät siis ovat vaalean mintunvihreät. Kuvassa ne näyttävät aika kivalta, mutta todellisuudessa en oikein pidä väristä.Peilin sain mieheltäni joululahjaksi. Peili on siis Ikeasta ja kenkäteline myös.  Naulakko on vanha.
Tämmöseltä näyttää kylpyhuone/wc tällä hetkellä. Putket ja melkein kaikki sähköjutut ovat paikallaan. Seuraavaksi laitetaan lattialämmityskaapelit ja oikeanpuoleinen seinä pitäisi rakentaa, eli siihen tulee koolaukset, jonka päälle sitten levyt. Suihku tulee peräseinälle oikeaan kulmaan. Vasempaan kulmaan jätetään kolo vaatteenpesukoneelle. Väliseinäksi tulee harkot. Suihkutilan eteen seinustalle tulee käsienpesuallas ja sen viereen vessanpönttö.

Tähän etualalle oikealle tulee eteisestä nousemaan portaat vinttiin, eli vesipumppu ja lämminvesivaraaja jää portaitten alle. Vasemmalle puolelle tulee ovi. Ikkunaseinustalle oon ajatellut jotain matalaa kalustetta pyyhkeille ja pesuaineille.

Kestää vielä viikkoja ennekuin lattia voidaan laatoittaa, koska lattiavalun kuivuminen on vielä kesken.

Tulee olemaan mielenkiintoista valita kaakelit. Seiniin tulee laatat ainoastaan peräosaan. Ikkunan kohdalle ja vastakkaiselle seinällä laitetaan puupaneelit, jotka sitte maalataan. Väriä en vielä tiedä tai että onko maali peittävää vai läpikuultavaa.

3 kommenttia:

Esmeralda kirjoitti...

Kauniita kuvia! Eteinen on ihanan perinteinen ja tunnelmallinen. Ehkä sinne kävisi joku perinnevärikartan haalea vaaleansininen kauniisti. :)

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Hieno peili valojen kera! Koska pidetään vessatuparit? ;)

Heidi kirjoitti...

Mietin kyl eteiseen just jotain vaaleansinistä, hiukan harmahtavaa. Kunhan ei ole liian samaa sävyä ku lattia on.

Edellisessä talossamme meillä oli kodinhoitohuoneen seinissä vaalea lime tapetti, sekin väri houkuttelis vähän... Mut en tiedä uskaltaako laittaa. Ehkä sitä väriä sitte jonnekin vinttiin.

Kyl ne vessatuparit varmaan täs kevään aikana pidetään :) Ku vaan toi lattia kuivuis ni pääsis oikein kunnolla hommiin.