lauantai 20. lokakuuta 2012

Perunannosto&eteinen

 
Tänä aamuna saatiin vihdoinkin perunat nostettua maasta. Ihan kivasti tuli ja komeita ovatkin, siikliä muistaakseni. Viedään ne säilytykseen maakellariin. Myllättiin lopuksi perunamaa jyrsimellä.
 
Tänään ollaan saatu jo paljon aikaseksi ja vielä ehtii vaikka mitä!
 
 
 
Eilen innostuin maalaamaan eteisen ovet ja listat. Voin kyllä suositella Uulan Into kalustemaalia, on tosi peittävää ja levittyy tasaisesti. Tuskinpa tarvii toista kerrosta maalia laittaa. Ihanan himmeä pinta. Sävy on helmi.
 
 
Tässä näkyy meidän itse tekemät vintinportaat. Maalausta vaille valmiit. Oon miettinyt että minkä väriseksi ne maalaan. Pitäisikö rappuset olla lattianväriset? Vai voiko ne ollu jonkun muun väriset? Valkoiset rappuset vähän houkuttelee... Sivupaneelit tulee ainakin valkoisella.
 
 
 
Kylpyhuoneen/vessan ovikin pitäisi maalata samalla Uulan maalilla. Laitettiin vinttiin johtava aukko umpeen talveksi, koska vinttiä ei olla vielä eristetty.
 
Rappusten alla oleva säilytystila jatkuu kylppärin puolelle, jonne sitten tulee ovi. Rappusten takaosassa sijaitsee siis vesipumppu ja lämminvesivaraaja. Komero on aika reilunkokoinen, siellä säilytetään sitten ainakin maalipurnukat yms.
 
Ai että on hienoa kun eteinen alkaa olemaan valmis tai ainakin suht. siistissä kunnossa.
 
 

7 kommenttia:

Lovviisa kirjoitti...

Tulleepa mieleen mukavat muistot kun äiti kuokki ja je keräsi perunoita ja minäkin pikkusen pikkusena sillon siinä kaverina. Oikein jämäkän näköset portaat, kodikas on etteinen :)

Henkkumaaria kirjoitti...

kivat portaat. Minä maalaisin kyllä valkoisiksi. Jotenkin näyttää, että se olisi hyvännäköinen valinta. En ole kokeillut noita kalustemaaleja, lähinnä Tikkurilan Helmellä maalannut vaan. Täytyy testata, kun niitä on muutkin kehuneet!

Sadun blogi - Satu's blog kirjoitti...

Paljon olet saanut aikaiseksi. Potut nostettu ja eteinen hyvässä vaiheessa.

Eeviregina kirjoitti...

Kaunista tulee! Minä voisin maalata portaat eteisen lattian värillä ja reunat ja seinänpätkä eteisen puolella olisi valkoista.
Lapsuusmuistoja mullekin tulee perunannostosta. Mummulassa oli aina talkoot ja paljon ihmisiä nostamassa perunaa. Meillä ei ole ollenkaan perunamaata, kun mies ei voi paljoa syödä sitä. Sen vähän voin ostaa kaupastakin.
Mukavaa lokakuun jatkoa!

Tiina kirjoitti...

Sanoisin, että valkoisella koko porrassysteemi, muuten voi tulla vähän levoton yleisvaikutelma, kun lattia ja ovet ovat erisävyisillä harmailla ja portaat on kumminkin aika iso ja hallitseva elementti.

Onkohan meidän potut jo mahdettu kaikki syödä... Köh. Olen vähän huono näissä sadonkorjuuhommissa ja syystöissä yleensäkin.

Heidi kirjoitti...

Mietinnän alla on portaiden väri... Onneks ei tarvi vielä päättää kun vintillekään ei pääse :)

Umpsit kirjoitti...

Kiitti tuosta oven maalaus vinkistä, tulee tarpeeseen! :)