maanantai 20. helmikuuta 2012

KaappiMoikka!

Eilen saatiin keittiössä tehtyä aika paljon. Koko päivä oli aikaa, ei tarvinnu kiirehtiä mihinkään, mikä on aika harvinaista meille. Saatiin loput listat laitettua kattoon ja kaappi kiinnitettyä seinään.

Kaapin kiinnittäminen seinään ei sitten ollut mikään helppo homma. Ekaks kiinnitettiin paksu lattialautapätkä seinään pitkillä ruuveilla, jonka päällä kaappi "makaa", ylhäälle kaappiin kiinnitettiin tukiraudat, jonka läpi ruuvattiin kaappi seinään. Onneksi on lauta/hirsiseinät, eikä mitään ohutta levyä.
Sitten ruuvattiin vielä kaapin sisältä parit ruuvit. No, ei tässä vielä kaikki...
Huomattiin sitten (minä siis), että kaappi näyttikin vinolta seinällä. Ihmeteltiin, oltiinhan me katsottu vatupassilla että oli suurinpiirtein suorassa. Se oli siis minun mielestäni häiritsevän vinona siinä, joten eikun kaikki ruuvit irti ja koko homma alusta asti. Siinä oli sitten toisella hermot kireenä, mutta hyvä tuli lopputuloksesta ja kaikki hyvin. 
Tarttis löytää jotkut kivat nupit kaappiin. Mietin, että laitanko alalaatikkoon kaksi nuppia, vai riittääkö yksi keskelle...Tukilauta on kaapin alla vielä maalamatta, taidan maalata seinän väriseksi.
Kaappiin laitoin toistaiseksi säilytykseen vuokia ym. kippoja. Kaappi saa myös toimia lääkekaappina, koska ylimpänä kaapissa on matala salahylly, sinne ei paljoa muuta tavaraa mahdukaan.

Nidoin kaapin sisälle takaseinään vaaleansinistä hyllypaperia, raikastaa kivasti tummia seiniä.


Harmaat avohyllyt siirtyivät kaapin alta tähän seinälle. Tästä kohtaa otin mustan lautashyllyn pois, koska on aika epäkäytännöllinen. Se saa odottaa uutta paikkaa.Tämmönen kaveri vaani mua keittiön seinällä. Inhoan hämähäkkejä, mutta tämä oli niin komia yksilö, että jätin sen rauhaan. Kyllä se hävisi illan mittaan seinänrakoon.

6 kommenttia:

AnnaW kirjoitti...

Tosi kivalta näyttää lopputulos :)

Me ollaan huomattu, että ainakin meidän vanhassa talossa ei kannata vatupassia käyttää...kaikki on vinossa toisiinsa nähden lattiasta, seinistä ja ovenkarmeista kattoon ;)Meillä on muuten ihan samanlainen pinnatuoli valkoisena :)

Tiina kirjoitti...

Oi, vitsit miten kivat nuo avohyllyt tuossa hellanurkkauksessa. Tykkään <3 Muutenkin tosi kivoja kuvia :)

KoivukujanRiikka kirjoitti...

Tosi ihana tuli ! Vanhan talon tunnelmaa :)

Eija kirjoitti...

Hyvä tuli lopputuloksesta !
Mietin tuota alalaatikkoa, että saakohan yhdellä nupilla avattua laatikon, kun se on aika leveä kuitenkin vai olisko 2 nuppia varmenpi ratkaisu. Ja vaatisko yhdestä nupista vetäminen kovia sormivoimia ? Itellä on nääs vähä huonot lihakset sormissa :D

KoivukujanRiikka kirjoitti...

ai niin, blogissani on sulle tunnustus :)

Heidi kirjoitti...

Nyt alkaa tosiaan keittiö näyttää sellaiselta kuin haluan sen näyttävän :)

Silmämääräisesti pitäis kaikki vanhassa talossa laittaa, vatupassit pitäs vallan unohtaa :)

Taidan laittaa kyl kaksi nuppia, on senverran painava se kaapin alalaatikko, nyt sit pitäs vaan päästä nuppiostoksille!