lauantai 19. marraskuuta 2011

Joulufiilistä etsimässä

Kirpputorilta löysin eilen Rydbergin Kotitonttu kirjan. Kirjassa on ihanat kuvat (kuvat Harald Wiberg)! Ostin myös Bo Lönnqvistin God Jul! -kirjan, joka kertoo joulunvietosta 1700- ja 1800-luvulla ja siitä miten jouluvalmistelut alotettiin jo varhain syksyllä, kartanoissa ja torpissa. Taidan alkaa lukemaan sitä, jospa joulufiilis sieltä sitten tulisi.
Aamulla herättyäni hain tallista puita ja virittelin valkeeta leivinuuniin ja kakluuniin. Mies lähti jo aikasin aamulla hirvijahtiin, joten täksi päiväksi ei ole mitään aikatauluja tai menoja,  joten rauhassa saan touhuta omiani.

Ihanaa selata sisustusblogeja, joissa alkaa oleen joulujuttuja esillä. Niistä sainkin inspiksen kaivaa aarrearkustani esiin vähän Nissejä ja sydämiä. Olohuoneen pöydällä on iso pino joululehtiä, jotka jo taisin selata läpi pari päivää sitten, mutta tänään voisi olla taas kiva vähän selailla, että löytyiskö niistä jotain kivaa, mitä en oo huomannut.

Uloskin pitäis mennä ottaan raitista ilmaa ja vaikka tekeen jotain havutöitä. Ainiin, voisin viritellä eilen ostamani 120-osasen valosarjan jonnekin pihalle. Olisi hieno tehdä etupihalle pienen kuusimetsän, taikka semmosen kuusirykelmän, jossa olisi jokaisessa kuusessa valosarjat. Tulisi semmosta kuusimyyntifiilistä, ehkä nyt ajattelen jotain amerikkalaista jouluelokuvaa... Katotaan jospa kehittelisin jotain sellaista. Kuusia kyllä saan omasta mettästä, mutta valosarjaostoksille pitäs sit kyl mennä.2 kommenttia:

Lovviisa kirjoitti...

Nättiä joulutunnelmaa olet laitellut...Minullakin pino joululehtiä vuosien varrelta ja joka vuosi niistä hoksaa aina jottain uutta :)

Esmeralda kirjoitti...

Kaunista jouluista tunnelmaa! Ihana fiilis kuvissa. :) Minäkin tykkään lueskella joulukirjoja ja -lehtiä!