lauantai 8. lokakuuta 2011

Istutuksia

Pihasaunan viereen tein mustikkapenkin, kaarevan sellaisen. Mustikat ovat pari vuotta odottaneet paikkaansa pihasta ja nyt viimeinkin sain aikaseksi tehdä istutusalueen niille. Maa tässä kohdassa on tosi hiekkaista/soraista, eli siis multaa ei ole pinnassa ku muutama sentti. Ostin luonnonturvetta ja havurodomultaa yhteensä parikymmentä säkkiä, että sain maan suht hyväkuntoiseksi mustikoille. Paikka on tosi aurinkoinen, eli kastella saa varmaan tosi reippaasti ensikesänä. Laitoin penkkiin katekankaan ja päälle kuorikatetta.

Istutin myös kolme rungollista aroniaa tasaisin välimatkoin mustikoiden joukkoon.Meidän näyttävä torppa kuvassa. Muutamat ikkunaruudut on korjattu, hienosti loistaa uusi maali kaiken keskeneräisen keskellä. Pihakin on myllätty, mutta sentään ufo on laskeutunut pihaan, eli umpisäiliö saadaan kohta kaivettua maahan. Jospa ensikesänä saataisiin taloa laitettua ulkoapäinkin...


Keskeneräinen on tämäkin kukkapenkki. Mutta ei paljoa vaatisi, kivet vaan reunalle.


Mikä myyrä mahtaa olla asialla?Amarylliksensipulit nostin äsken kukkapenkistä. Yleensä tulee vasta pakkasten aikaan mieleen, että siellä ne sipulit vielä ovat kukkapenkissä ja silloin on jo liian myöhäistä. Nyt pitäisi ne vissin pistää jonnekin pimeään ja viileään paikkaan hetkeksi.

5 kommenttia:

Lovviisa kirjoitti...

Ihanoita kuvia...Tuoksuu syksyltä tänne saakka :)

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Sä oot niin kerkeeväinen! Tota mustikkapenkistä tulee varmasti upea, kunhan ne kasvavat täyteen kokoonsa :) Kivaa viikkoa, mä täällä koetan palautua kohtalaisen rasittavasti kotimatkasta. Päästiin sentään eilen vielä lähtemään Haniasta, tosin kuusi tuntia myöhässä, toiset raukkaparat eivät ole vieläkään päässeet kotiin. Typerä lakko!

Heidi kirjoitti...

Kyl kolmessa päivässä ehtii vaikka mitä, nimittäin la, su ja vielä tämäkin päivä vapaata!

Luin tosta lakosta loppuviikosta ja ajattelin että mahtaako vaikuttaa teidän matkaanne. Onneks pääsitte suht nopeasti lähtemään sieltä ja ootte turvallisesti kotona!

Odotan innolla kuvia Kreikanmatkasta!

aurinkosade kirjoitti...

Uusi lukija imottautuu. Sinulla on ihana blogi, mukavaa syksyn jatkoa!
:)

Heidi kirjoitti...

Kiitos Johanna, tervetuloa lukijaksi ja hyvää syksyn jatkoa sinullekin! :)