tiistai 25. helmikuuta 2014

Löytyykö kevään merkkejä?


Meillä ei ole vielä kovin keväistä, vaikka lunta ei pahemmin olekaan. Maa on aikalailla jäässä, eikä sipulikasvien alkuja vielä näy missään. Se on ihan hyvä, että kasvit vielä nukkuvat talviunta. Koitin myös vähän katsella, miltä arimmat taimet näyttää ja kyllähän ne vielä toistaiseksi näyttävät olevan hengissä. Ryhmäruusuissa oli paleltumaa, mutta se nyt on ihan normaalia joka talvelle. En ole suurimpaa osaa ruusuista suojannut, joten kevät sitten näyttää kuinka käy.

Ai että kun odotan sitä "oikeaa" kevättä, sitä kun kasvien silmut alkavat aueta ja sitä iloa, kun huomaa että taimi on selvinnyt talvesta. Kunhan ei nyt tulisi enää kovin rajua takatalvea...Tässä on viimeisin istutusalue, jonka tein syksyllä. Taimia on ihan liian taajassa, täytyypä keväällä vähän siirrellä. 

Tuo taustalla näkyvä heinittynyt alue, ennen metsää, kaipaisi myös jotain kohennusta. Polun ajattelin ainakin tehdä sinne, joka sitten vie "alppiruusumetsään". Kutsun tätä perimmäistä piha-aluetta 'Hiljaiseksi huoneeksi', koska siellä on molempien koirien haudat, Dolly-koira pääsi surukuusen taakse lepäämään ja Pepe alppiruusu 'Mikkelin' eteen.  Alue on aika luonnontilassa, vaikka sinne olenkin monenmoista istuttanut, mm. erilaisia havuja, alppiruusuja, helmipihlajia ja pari tammea. 
Vinca minor 'Illumination'


Picea Glauca 'Alberta Globe'Menneen kesän suklaakosmoksetTimanttituija, puksipuita ja sinialppiruusujaOlisikohan tämä Sedum rupestre Aurea...?


Mikäköhän koreanpihtaa vaivaa? Parimetrisessä puussa kaikki neulaset keltakirjavia ja osa ruskeita. Syyshortensia 'Limelight' in hankin viime syksynä komeasti kukkivana, toivottavasti saan sen ensi syksynä myös kukkimaan upeasti. Yllätyin oikein siitä, kuinka paljona riippakataja 'Horstmann' on viime vuosien aikana kasvanut ja tuuheentunut. On todellakin viihtynyt kuivassa aurinkoisessa paikassaan.Kurkkasin havusuojan alle Austin-ruusu 'Teasing Georgiaa', hyvältä näytti, eli hengissä ainakin vielä toistaiseksi. Jos ruusu selviää tästä talvesta, niin sitten voisi kokeilla muitakin Austin-ruusuja. Vaikka nyt ei kunnon talvea ole ollutkaan...4 kommenttia:

Saga / Niittykulma kirjoitti...

Auton ratista huomasin yhdessä pihassa isot kukkasipulin alut. Toivottavasti niille ei käy huonosti jos sää kylmenee kovasti. Aika keväisen oloista kyllä jo on.

Outi kirjoitti...

Parempi tosiaan olisi, jos kevät tulisi vasta, kun on sen oikea aika. Niin tulisi ehkä kunnollinen kesäkin. Vaikka mieli jo odottaa kevättä!

Onkohan pihdassa vieraillut pihtakirva?

Heidi kirjoitti...

Outi: Taitaa olla pihtakirvan vioitusta puussa. On kyllä tosi pahan näköinen, mahtaako enää toipua...

Sametti Hortensia kirjoitti...

Ihania istutuksia Sinulla. Toivottavasti Pihta elpyy vielä. Mahtava tuo Horstmann! Luin, että Austinruusut kestävät vähintään sen -25 pakkasastetta, useammat enemmän. Nyt on sielläkin varmaan ollut aika leuto talvi?