sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Tukholman helmet


Nyt ollaan kotiuduttu Tukholman reissusta. Lähdettiin laivalla Turusta perjantai-iltana oma auto mukana. Lauantai-aamuna laiva tuli Tukholmaan jo puoli seitsemän, joten aikaa jäi muutama tunti odotteluun ennenkuin kaupat aukesivat. 

Ensimmäiseksi mentiin Slottsträdgård Ulriksdaliin, tai minä menin, mies jäi autoon nukkumaan. En ollut aikaisemmin siellä käynyt mutta onneksi nyt kävin! Aivan ihana paikka. Otin muutamia kuvia sieltä, osa kameralla ja osa puhelimella, joten jotkut kuvat ovat vähän heikompilaatuisia. 

Piha-alue oli aivan upea. Oli havuja, havukransseja ja lyhtyjä. Myyjä jopa laitto pihatakkaan valkeeta.Kun astui sisään niin ensimmäiseksi oli viileämpi lasitettu tila, jossa oli upeasti esillä hyasintteja, kieloja, jouluruusuja, mehikasveja, amarylliksiä, huonekuusia, leikkokukkia ja paljon muuta. Ensiksi oli pakko vain kiertää myymälässä, ilman ostoskoria. Myymälä oli rakennettu kasvihuoneeseen, alkupäässä oli joulukoristeita, ruukkuja ja sitten viherkasvit ja kukkivat. Joulukukkia he ilmeisesti kasvattavat itse, joten niitä oli pöydillä runsain mitoin seuraavassa kasvihuoneessa. Siellä oli myös kahvila/ravintola.

Asiakkaita oli runsaasti heti ovien avauduttua. Seurasin oikein kun monet kahmivat isoja määriä joulukukkia, esimerkiksi  isoja joulutähtiä ja amarylliksiä kerättiin muovikennoihin useampia kappaleita. Amaryllisvalikoima oli vaikuttava, lajikkeita oli varmaan 10-15, mitä erikoisemman näköisiä. Jotenkin tuntuu että Suomessa nuukaillaan ja ostetaan yksi joulutähti, yksi amaryllis ja muutama hyasintti muutama päivä ennen jouluaattoa. Ruotsissa näköjään hankitaan kukkia jo hyvissä ajoin, eikä vain yhtä tai kahta ja nautitaan joulukukista koko joulukuun ajan. 

Myymälässä oli tosiaan satsattu esillepanoon. Siellä myytiin kaikkea ihanaa, tyyli oli aika rustiikkinen. Viherkasveja oli kattava valikoima, mm. orkideat ihastuttivat. Itse ostin sieltä pienikukkaisen vaniljalta tuoksuvan orkidean. Mukaan tarttui myös kolme pientä mehikasvia, kerrottukukkainen kaksivärinen amaryllis ja pari joulukuusenpalloa. Suosittelen käymään siellä jos Tukholmassa piipahtaa. Itse taidan haluta sinne kevällä uudestaan...

Seuraavaksi ajoimme Skärholmenin ostoskeskukseen, jossa kiertelimme liikkeitä. Sen jälkeen menimme Kungens Kurvaniin, jossa mm. Zetasin puutarhaliike sijaitsee. Pakkohan sinnekin oli päästä... 
Tänä aamuna oltiin takaisin Turussa, jossa sitten aamupäivän kiertelimme kirpputoreja. Kävimme myös Paimiossa Adalmiinan Helmessä. Taas kerran oli siellä laitettu myymälä tosi upeaksi. 

Oli kyllä ihan onnistunut reissu, vaikka rahaa paloi aika reilusti, mutta shoppailemaanhan sinne mentiin. 

Taas tuli todettua että kyllä Ruotsissa osataan :-)3 kommenttia:

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Siis apua miten kaunista! Ja kaikkea ihanaa.. Pitää pysyä kotona, ettei lähde ihan lapasesta ;D

Eeviregina kirjoitti...

Ihania kuvia! Tuonne olisi joskus päästävä...
Mekin kotiuduttiin juuri Tallinnan ja etelä-Suomen reissulta ja auto on täynnä lahjoja, kankaita ja sisustusta!
On ihanaa kierrellä monenlaisissa sisustus- ja joulupuodeissa ja kyllä rahaakin saa kulumaan! Oikein kivaa joulukuuta sinulle!

Tiina kirjoitti...

Ihan mieletöntä!! Kiitos näistä kuvista, saatiin mekin pieni maistiainen tuosta kaikesta!! Siis ääks.. mä oon ihan sanaton. Miksei täällä oo tommosta?? Miksei täällä osata?? Miks me ollaan niin rajoittuneita täällä?? :D