maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ruusuja ja pioneitaPioni 'Coral Charm'

TuoksuherneRuotsista ostamani David Austin ruusu 'Teasing Georgia'. Taimi oli niin komea joten se lähti mukaani Suomeen :D Talvehtimisesta meidän leveysasteilla ei ole tietoa, mutta ajattelin istuttaa sen ruukkuun ja viedä kellariin. Olisi tietty hienoa jos talvehtisi meillä maassa täällä II-vyöhykkeellä, mutta en halua ottaa riskiä...

Ostin Ruotsista myös punalehtisen japaninvaahteran, pari kerrottua keltakukkaista salkoruusun taimea ja muutaman kesäkukkasen. Mies ei kauheesti innostunut mun ostoksistani, kun veivät niin paljon tilaa matkailuauton käytävätilasta... ;-D Pakko ne vaa oli saada. 

Louise BugnetRiippahopeapäärynä voimakkaassa kasvussa. 

Kasvi on ollut istutettuna talon päädyssä jo 3-4 vuotta, siinä oli alkujaan vain 4-5 paksumpaa aika kaljua oksaa ja kituen se kasvoi vuosittain. Keväällä katsoin että aika heikolta näyttää talven jäljiltä, joten leikkasin ne muutamat oksat ihan tapeiksi. Nyt se on pukannut tosi paljon oksia niin kuin  kuvasta näkyy. Oon tosi innoissani siitä. 

Uudistamme vähän tätä talon päätyä.  Ilmalämpöpumppu on nyt niin näkysällä paikalla, joten sen ympäri rakennetaan ilmava kaappi. Nurmikkoa olen myös kaivannut pois. Siihen tulee kangas ja soraa päälle. Laitan talon kulmalle ison raudoitusverkon pystyyn, johon laitan viiniköynnöksiä kasvamaan. 6 kommenttia:

Eija kirjoitti...

En ole koskaan kuullut riippahopeapäärynästä, onko se koristepuu vai tuleeko jonkin sortin päärynöitä ?

Heidi kirjoitti...

Se on koristepuu, ei mikään kauhean yleinen ole.

Heidi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Saga kirjoitti...

Ah, en osaa päättä kumpia rakastan enemmän, pioneja vai ruusuja.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköinen kukka siinä ruotsalaisessa Davidissa =)
t. Ulla

Heidi kirjoitti...

Ulla: aika täydelliset on ne kukat siinä ruusussa.