tiistai 22. tammikuuta 2013

Shopping in Stockholm

Terveisiä Tukholmasta!

Perjantai-iltana lähdettiin laivalla Turusta, lauantaina ja sunnuntaina sitten shoppailtiin Tukholmassa. Meillä oli oma auto mukana, joten siellä pääsi hyvin liikkumaan minne halusi. Lauantaina oltiin keskustassa kiertelemässä, siskon kanssa käytiin lähinnä vaateliikkeissä ja sisustusliikkeissä. Käytiin mm. H&M:n Homestoressa, sieltä tarttui mukaan muutama tyynynpäällinen.

PUB ostoskeskus oli tosi kiva. Siellä myytiin kaikkea ihanaa sisustustavaraa, mm House Doctoria, Himlaa, Ferm Livingiä, Rie Elise Larsenia, L:a Bruketin tuotteita, Tine K:ta, Pip Studiota, Rice:a ja paaaljon muuta.
Siellä olisi tarvinnut olla paksu lompakko, jotta olisi voinut ostaa mitä teki mieli  :-)

Yövyttiin Scandic hotel Ariadnessa ihan lähellä satamaa ja sunnuntaina ajeltiin sitten vähän pidemmälle, Skärholmeniin ja Kungens Kurvaniin. Sielläpäin oli kans monia isoja ostoskeskuksia, jossa sitten vietettiin päivä. Kenkäkaupoissa oli vielä kivat alet, sieltä löytyi puoleen hintaan talvikengät.

Granit-nimisestä liikkeestä löytyi kaikkea pientä kivaa ja myös Lagerhaus-liikkeeseen meni jonkun verran rahaa... Kruunut loppui kesken, joten tarvi sitten vinguttaa visaa :-) Åhlensilla oli myös loppuale, eli kaikista aletuotteista oli vielä puolet pois, sieltä ostin laskosverhot ja jotain joulukoristeita sai myös tosi halvalla.

Kuvia tuli otettua tosi vähän, tässä yksi kuva hotellihuoneesta.Lauantaina oli tosi kylmä ilma kun keskustassa palloiltiin, olisiko ollut noin -15c. Sunnuntaina oli sitten vaan muutama aste pakkasta. Tulipa tästä mieleen että keväällä, huhti-toukokuussa olisi kiva päästä uudestaan Tukholmaan, sillon voisi käydä myös puutarhaliikkeissä, mm. Zetas olisi aika houkutteleva paikka. Monissa kaupoissa myytin nyt jo helmililjoja ja narsissejakin taisi jossain olla. Ruotsissa on yleensäkin paaaljon parempi valikoima kukkia kuin Suomessa, ruokakaupoissakin myydään vaikka mitä erikoisia ruukkukukkasia ja leikkoja. Olisi tehnyt mieli ostaa vaikka mitä kukkasia kotiin, mutta pelkäsin että paleltuu. No, katotaan sit keväällä, jos innostuttais lähtemään uudestaan... Pakettiautolla reissuun ja taimistoille ;0)
5 kommenttia:

Eeviregina kirjoitti...

Varmaan kiva reissu!
Meillä mies (!) haluaisi Tukholmaan ja kyllä minäkin, varsinkin puutarhoille ja -myymälöihin. Mua vaan pelottaa liikkua siellä, miten löytää kaikki kivat paikat? oonkohan mä tulossa vanhaksi?

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Oo, mitäs annat arvosanaksi hotellille? Voitin nettiarvonnassa Tukholma-reissun ja olis tarkoitus ajoittaa matka Tukholman puutarhamessujen aikaan ;) Mielellään sais vinkata myös muita puutarhakauppoja, tuttava asuu Tukholmassa ni saatais ehkä kuskikin käyttöön :P

Koti1898 kirjoitti...

Sä olet kiertänyt mun suosikkeja R.O.O.M PUBissa, Lagerhaus ja Granit. Sääli, että Stckhome on lopettanut. Auton kanssa lähteminen onkin hyvä idea!

a

Heidi kirjoitti...

Eeviregina: Reissu oli tosi kiva! Onneksi isäntä täällä on innokas kuski. Mä en todellakaan uskaltaisi ajaa Tukholmassa, varsinkaan talviaikaan kun on liukasta. Oli se aikamoista menoa välillä :) Päivitetyn navigaattorin kanssa pärjäsi oikein hyvin.

Kukkahattuneiti: Oltiin ihan tyytyväisiä hotelliin. Laiva tuli satamaan noin 6.30 ja mentiin heti hotelliin aamiaiselle. Saatiin huonekin heti käyttöön, ehdittiin huilia vähän ennen aamiaistarjoilua, joka alkoi 7.30. Jossakin luki että huoneen saisi vasta klo15 aikaan.

Hotellin sijainti oli mielestämme hyvä, kun on ihan siinä satamassa. Ihan siisti huonekin oli.

Kantsii varata mahdollisimman nopeasti hotelli ennen niitä messuja, hotellit lähellä sitä messupaikkaa taitaa olla jo aika varattuja.

Johanna kirjoitti...

Käyppäs noukkimassa haaste blogistani, pääset tunnustamaan kaikkea noloa ;)