tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kesälomareissu Ruotsiin


Heips!
Onpas siitä aikaa kun viimeksi tänne jotain laitoin. Oltiin juhannusviikko reissussa matkailuautolla Ruotsissa. Mentiin laivalla Naantalista Kapellskäriin ja ajeltiin siitä sitten kohti Vänern-järveä. Käytiin mm. Västeråsissa, Örebrossa, Karlstadissa, Morassa, Östersundissa ja sieltä sitten Haaparannan kautta kotipaikkaani Pohjanmaalle juhannuksen viettoon.

Matkalla Finnmarkin erämaan halki satuttiin näkemään karhu! Se oli pentu joka ylitti tien ja minähän koitin nopeasti löytää kameran ja sain siitä kuvankin ennenkuin katosi metsään. Oli kyllä upea näky nähdä karhu luonnossa! Emokarhua jäätiin tienreunaan odottelemaan, mutta oli kai jo ennen pentuaan ylittänyt tien ja pysytteli piilossa.

Älvsbyyssä käytiin Storforsenilla, joka on Euroopan suurin vapaasti virtaava koski, oli kyllä tosi komiaa siellä! Tässä linkki Storforsenista: http://www.alvsbyn.se/kommun/dalis2.nsf/0/6BB4C43EF11B507BC1256FB400370A32?OpenDocument

Matkan varrella pysättiin myös kirpputoreilla, mutta ei oikein löytynyt mitään erikoista. Olisi siellä ollut antiikkihuonekaluja, mitä olisi voinut ostaa, mutta ei oikein mahtunut kyytiin... harmi. Ehkä joskus sitten peräkärry mukaan ja kirpparikierrokselle Ruotsiin :)

Tässä kuva pienestä otsosta


4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ihana pikkunalle! :) Lisää kuvia reisuusta toivoo hän!!

Eeviregina kirjoitti...

Olipa tuuria kun näitte karhun! Vaikka voisihan sitä nähdä melkein omalla pihallakin, naapuri oli peltotöissään nähnyt karhun menevän traktorin viereltä!
Tulipa niin muistoja mieleen asuntoautomatkoilta, usein ajelimme Ruotsin läpi Eurooppaan tai sieltä takaisin.
Storforsenilla käytiin kerran syksyllä Lofooteilta tullessa ja minähän en nähnyt paljoa muuta kuin värjäyssieniä maastossa!
Mukavaa kesän jatkoa ja toivotaan aurinkoisia päiviä!

Katja kirjoitti...

Heippa!

Tervetuloa vierailulle blogiini :)

http://viher-jakasityopiiperrysta.blogspot.fi/

Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Oh, on teillä ollut tuuria! itse en tosin olisi uskaltanut jäädä odottelemaan äitikarhua:D