maanantai 19. maaliskuuta 2012

Tunnustus


Sain Tiinalta blogista Tina's Inspiroiva Puutarha blogi-tunnustuksen, kiitos!

1. Miten puutarhainnostus ja puutarhablogin pitäminen syntyivät?
2. Mikä on erikoisin, ihmeellisin, harvinaisin, tunnearvoltaan suurin tai kaunein lempikasvisi?
3. Mikä on puutarhafilosofiasi?
 
 
 
 
1. Puutarhainnostus on varmaankin peräisin lapsuudesta ja siitä, kuinka me mummon kanssa käytiin taimitarhalla ostamassa petunioita, samettikukkia ja pelargoneja. Niitä ostettiin aina laatikollisia ja kotona istutettiin niitä patoihin. Mummolla oli myös ihania perennapenkkejä, varsinkin muistan ne kerrotut vaaleanpunaiset pionit, joita valitettavasti ei enää ole. Joo ja ne upeat idänunikot talonseinustalla, voi että... Ja sitten oli semmonen punainen päivänvarjo,  jonka alapuolella oli oranssin, keltaisen ja punaisenvärisiä unikoita. Tämä meni ny tämmöseksi muisteluksi, mutta kai se innostus puutarhaan näiltä ajoilta on peräisin.
 
Puutarhakouluun innostuin hakemaan ehkä sen takia ku siskokin kävi sen ja sitten seurailin sivusta hänen innostustaan ja siitä se sitten oikein kunnolla varmaan alkoi tämä minun puutarhahulluus...
 
Blogin pitäminen alkoi vuonna 2008, ehkäpä just Tiinan innoittamana :)
 
 
2. Tähän onkin vaikea vastata. Mulla on niin paljon lempikasveja ja erikoisuuksiakin löytyy aika paljon. Tammi ja vaahtera ovat ehkä minun suosikkejani puista, isoja ja uljaita. Ne on arvokkaita minulle.  Erikoisuuksista meidän leveysasteella on ehkä punalehtinen japaninvaahtera, joka on talvehtinut maassa jo muutaman vuoden.
 
Viime vuosina oon huomannut, että kasvierikoisuuksia keränneenä palaan takaisin niihin tuttuihin ja turvallisiin kasveihin. Niistä se puutarha rakentuu. Lisukkeena tietenkin erikoisuudet ovat kivoja :)
 
 
 
3. Puutarhafilosofiani?  Yhdistelemällä kasveja värien ja muotojen perusteella saa kivoja kontrasteja ja mielenkiintoa puutarhaan. Kierrätysmateriaaleilla saa myös luotua jänniä juttuja puutarhaan, sekä käytännöllisiä että koristeellisia.
 
 
(Mies sanoi että mun filosofiani on "Kaikkia erikoisuuksia paljon ja mahollisimman kalliita",  no ei kyl taida pitää paikkansa! ;)
 
 
 
 
Tunnustus pitäisi jakaa eteenpäin viidelle inspiroivalle puutarhablogille, mutta laitan sen nyt yhdelle eli Eijalle Päärynäpuun varjossa -blogille.
 
 

2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Katoppas, kiitoksia uudesta tunnustuksesta <3 menenpäs tästä omaan lokerooni kirjoittelemaan...
kiva ylläri ! (taidan kyllä katsoa ensin Emmerdalen ;)

Heidi kirjoitti...

Oleppa hyvä :)