tiistai 21. helmikuuta 2012

Kuvahaaste päivä 19: Täällä minä asun ja vähän muuta


Täällä minä, siis me asumme, Salosen mäellä.

Talo on alkujaan rakennettu 1870-luvulla , eli aluksi oli vain pieni savupirtti, joka siis on nykyinen keittiömme. Joskus 1900-luvun alkupuolella taloa on jatkettu, eli nykyinen olohuone, eteinen, tuleva kylpyhuone/wc rakennettiin joskus silloin. Lasikuisti on rakennettu jälkeenpäin.

 Tila on tullut 1980-luvulla mieheni vanhempien omistukseen. Ihastuin heti paikkaan käytyämme täällä ensimmäisiä kertoja ja mielessäni ajattelin, että täällä olisi mahtava asua. Talo ei ollut tietenkään mikään unelmieni talo, mutta pikkuhiljaa aloin näkemään talon eri silmin ja siitä alkoi innostuksemme korjata taloa vanhaa kunnioittaen. Melkein kymmenen vuotta meni että pääsimme muuttamaan, eikä talo ole läheskään vielä valmis, eli niin pikkuhiljaa olemme sitä rempanneet :0) Syy on varmaankin siinä, että emme ole rakennusalan ammattilaisia ja silti olemme halunneet itse tehdä suurimman osan, paitsi tulisijojen muuraamisen, sähköjen asennuksen yms.

Jouduimme uusimaan taloon kaikki lattiat niskoja myöden ja kaikki tulisijat. Sähköjä tähän mäkeen ei ole ennen meitä tullut ja vasta viime kesänä saimme vesiputket kaivettua maahan.

Kesäksi on sitten luvassa paljon hommia, uuden lasikuistin rakentaminen, peltikaton uusiminen ja jospa ehtisimme maalata talon ulkoapäin. Nyt keväällä saamme varmaankin kylpyhuoneen/vessan laitettua valmiiksi. Ainiin, vintin eristäminen olisi myös kiva saada tehtyä, jos vaikka ensi talven aikana voisimme yläkertaa laittaa kuntoon. (Toivottavasti isäntä ei lue tätä, ei mitään paineita ei... )
Lunta kyllä piisaa täällä, yöllä oli tullut taas lisää. Lumen kolaaminen ja polkujen tekeminen ulkorakennuksiin on ihan kivaa puuhaa.Vein pyykit ekaa kertaa ulos kuivumaan, kun on niin nätti ilma, saas nähdä kuivuuko :)

Linnuillekin vein lisää auringonkukansiemeniä.

4 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Ihana koti teillä.

Ps, sanavahvistus ei hyvä:(

Heidi kirjoitti...

Kiitos.

Sanavahvistus? Pitäisikö asialle tehdä jotakin...?

Oon niin huono näissä bloggerijutuissa, asetuksissa ym.

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Tunnelmallinen koti :) Pienet polut lumessa pitkin pihaa on kivoja. Sanavahvistuksen voit ottaa pois kommentoinnin asetuksista. Se on vähän ärsyttävä, varsinkin nyt kun se teksti muuttui tuollaiseksi vaikeammin luettavaksi.

Riikka kirjoitti...

Ihastuttava vanha talo :)

mie taidan kans ottaa sanahomman pois! ko ei selevää saa, niin vähän hankala kommentoida ...