tiistai 8. marraskuuta 2011

Sohvapöytä

Nyt on olohuone saanut väripilkun. Oon kauan miettinyt sohvapöydän hankintaa, mutta ei ole löytynyt sopivaa sopivaan hintaan ja mielessä on ollut rakentaa ite. Mutta sitte välähti, onhan aitassa vanha värikäs pöytä, joka toimi hetken askartelupöytänä edellisessä asuinpaikassa. Pöytä on mieheni äidin kotoa ja olisi mielenkiintoista tietää, kuinka vanha oikeasti on. Hän muistelee, että se toimi heillä ruokapöytänä ja laatikossa kuulema säilytettiin leivinpapereita.

Pöydästä sahasin jalat lyhyemmäksi, anopin luvalla tietenkin. Väri on aika voimakas pöydässä ja olen miettinyt sen  maalaamista. Mutta pöytä on kulunut tosi hienosti, on kolhuja yms. eli en tiedä raaskinko maalata. Jospa mennään näillä väreillä toistaiseksi ja katotaan sitten kun siihen täydellisesti kyllästyy, että maalia pintaan vaiko ei. Vaihdoin pöytälaatikkoon uuden ruskean kuppivetimen. Onhan tämä pöytä aika eksoottisen näköinen väreineen, intialaistyylinen ehkäpä..?


2 kommenttia:

AnnaW kirjoitti...

Tykkään sun tavasta tuoda oikeasti vanhoja juttuja teidän kotiin ja ne tietysti sopivat vanhaan taloon loistavasti:) Itse en ehkä raaskisi maalata noin hienoa pintaa, jos se on vain siinä kunnossa ettei maali hilseile.

Kylläpä on hurmaavan värinen lattia teillä:)

Heidi kirjoitti...

Vanhat tavarat ja huonekalut on mun juttu, mutta tietenkin joukossa saa olla uuttakin.

Pöydän maalipinta ei onneksi hilseile. Mietin, että jospa maalaisin vaan ne siniset jalat, mutta mahdanko niitäkään raaskia maalata... Olkoon ny tommonen.

Lattia on olohuoneessa alkuperäinen, tai siis lattia jouduttiin avaamaan ja tekemään uudet lattianiskat, mutta laudat on samat vanhat. Ne on aika epätasaiset ja muutama lauta jouduttiin korvaamaan uusilla laudoilla, eli koko lattia pitäis hioo ja maalata. Sekin homma on venahtanut, ehkä sitten ensi kesänä. Toisaalta harmittaa kun menettää vanhojen lautojen patinoituneen pinnan, mutta pakko se on tehdä.