lauantai 30. kesäkuuta 2012

Pihalta


Ruusuorapihlaja kukassa.Navetan edusta kasveineen. Penkkiin istutin mm. pallohortensiaa, keltalehtistä seljaa, pallotuijaa, sinialppiruusua.
Aitanpäädyn havuryhmä. Etualalla kukassa atsalea 'Golden Lights'.
Kattomehitähtien ja kangasajuruohon kukintaa kirsikkapuun alla.Pikkusyreeni Palibin.Tummakurjenpolvea, taustalla villapaju ja keltalehtinen humala.Keltalehtinen humala.Mikä siellä ylhäällä menee?
Papaver 'Coral Reef'MalvaruusuAtsalea


 

7 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Voi kun hieno tuo Ruusuorapihlaja, pysyykö kukat kuinka kauan ? Kuinka isoksi mahtaa kasvaa ? Kiinnostuin siitä, sopis meillekin :) Samoin Atsalea Golden L. erikoisen värinen.

Heidi kirjoitti...

Ruusuorapihlaja kukkii ekaa kertaa noin runsaasti ja kukinta on kestänyt jo viikon, eikä lakastumisen merkkiä vielä näy. Kyl se saattaa parisenki viikkoa kukkia, varsinkin nyt kun on ollut aika viileetä.

Siitä tulee noin 3-4 metriä korkea. Ruotsissa nähtiin pihoissa tosi isoja ja tuuheita ruusuorapihlajia, ihan täynnä kukkaa. Toivottavasti meidänki puusta tulee yhtä komia :)

Atsalea Golden Lights on ollut meillä jo entisessä asuinpaikassa, kitukasvuisena, jonka sitten siirsin tänne. Nyt on huomattavasti piristynyt, mutta ei ole vieläkään kovin tuuhea. Ehkä kaipaisi leikkausta..? On siis pysynyt noin metrisenä pensaana. Tuoksu siinä on muuten tosi huumaava, makeahko.

Riikka kirjoitti...

Onpa sulla paljon ja kaikkea ihanaa,jännillä yksityiskohdilla maustettuja istustuksia :) ruusuorapihlaja on hieno! mieki sitä vähän haaveillu, mutta jostain luin että viihtyy enemmän hiekkaisessa maassa ja meillä on märkää turvetta, siellä minne sitä aattelin .

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Vau miten hienoa! Aah... Laitoin sulle sähköpostia.

Katja kirjoitti...

Pihallasi on aivan ihastuttavia rakennuksia ja istutuksia <3

Minkä rotuinen on tuo sinun koirasi?

Heidi kirjoitti...

Katja: Kiitos. Dolly koira on sekarotuinen.

Maria / Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Upea tuo ruusuorapihlaja! Minkä ikäinen se on? Minulla on helmiorapihlaja nyt kolmatta kesää, mutta ei kuki ei:( Lehtiä ja tuuheutta kyllä on, mutta ei kukan kukkaa!