keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Leivoin syränsurukakun, nam!



SYRÄSURUKAKKU 175C 50min


5 dl jauhoja
4 dl sokeria
1 dl mariannerouhetta
0,5 tl soodaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 prk kermaviiliä
150g sulatettua voita/margariinia
2 munaa



Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kermaviili, sulatettu voi ja viimeiseksi munat. Sekoita hyvin. Paista uunissa noin 50 minuuttia 175C.

Kuorrutus:

2 rkl sokeria
50g voita tai margariinia
1,5 dl kermaa
4-5 dl tomusokeria

Ruskista sokeri teräskattilassa.(Varo ettei pala). Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa, lisää rasva ja anna sen sulaa. Lisää kerma ja kiehauta sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Valele jäähtyneen kakun päällä, ensiksi sisäreunoille ja sitten koko kakun päälle.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta, ehkä intoudun kokeilemaan :)

Heidi kirjoitti...

Kantsii kokeilla!